Cloud view of Oulu and a man pointing a sensor

Oulussa Suomen älykkäintä jätehuoltoa

Wastebook ja Haurun Jäteauto Oy aloittivat yhteistyön vuonna 2020. Ensimmäiset anturit saatiin asennettua maaliskuussa 2021 ja vuoden loppuun mennessä, niitä oli jo asennettu yli 1000 Oulun seudulle.

Haurun asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä älypalveluun, joka säästää aikaa ja rahaa. Jätehuoltoon liittyvät työt, kuten jätehuoneen siivous, ovat kolmen kärjessä, kun puhutaan isännöitsijöitä eniten työllistävistä tehtävistä. Palvelukatkojen ja lisätyhjennysten tilaus työllistää myös koulujen ja virastojen työntekijöitä. Kaikki tämä lisätyö on nyt jäänyt pois.

Vuoden 2022 alkupuolella Hauru otti käyttöön myös Smart Waste Bin -sovelluksen, jolla erityisesti omakotitaloasiakkaat voivat tilata tyhjennyksen nappia painamalla.

Kehityksen etulinjassa

Meillä Haurulla oli halu pyrkiä yhä paremmin tyhjentää jäteastioita oikea-aikaisesti ja tavoitteena oli myös pienentää meidän toiminnasta aiheutuvaa hiilijalanjälkeä. Wastebookin älykäs ratkaisu on ollut täydellinen. Meillä on nyt kapasiteettia saada lisää asiakkuuksia, koska älykäs tyhjentäminen mahdollistaa meille sen, että pystytään optimoimaan meidän reittejä nykyistä paremmin.

Mikko Hauru, Haurun Jäteauto Oy:n toimitusjohtaja

Mikko Hauru points at Jaete sensor