Cloud, Jaete sensor and cloud data

Tuotteet & Palvelut

Wastebook on älykkään jätehuollon uusi standardi. Halusimme antaa kaikille kotitalouksista isompiin toimijoihin keinon säästää ympäristöä, resursseja sekä aikaa.

Vuoden aikana jätehuollon tarve voi vaihdella paljonkin lomien, hankintojen tai juhlapyhien vuoksi. Kiireaikaan jäteastia täyttyy päivässä, joskus riittää tyhjennys kerran kuussa.

Wastebook on tehnyt jätehuollosta oikea-aikaista pilvi- ja IoT-teknologian avulla. Jaete on jäteastian pinnanmittaussensori. Se kiinnitetään jäteastian tai umpikaivon kanteen. Anturi lähettää tietoa astian täyttöasteesta Wastebook Jaete –pilveen ja mahdollistaa jätteiden keräämisen juuri silloin, kun astia on täynnä. Järjestelmä tuottaa myös tarkkaa jätedataa päätöksenteon pohjaksi ja vastuullisuusraportointiin.

Jaete vähentää paitsi puolityhjien astioiden keräämistä, myös ylitäysistä astioista johtuvaa viihtyisyyden laskua ja kustannuksia.

Pilvipalvelumme ja API-käyttöliittymämme ansiosta myös jätealan palveluntarjoajat kykenevät optimoimaan toimintaansa sekä vähentämään kustannuksiaan ja ympäristövaikutustaan.

Jaete sensor with transparent background
Jaete sensor in a close-up

Jaete-anturi on älykäs pinnanmittaaja

Jaete-sensori mittaa jäteastian täyttötasoa tutkan avulla. Toisin kuin markkinoiden muut pinnan mittaus -anturit, jotka pohjaavat ultraääni- tai laserteknologiaan, Jaete-sensori ei vaadi puhdistusta toimiakseen.

Laitteen lämpötila-, asennon- ja etäisyyden mittaussensoreita suojaa vahva iskunkestävä ja vedenpitävä kotelo.

Älykäs virranhallinta, joka perustuu DTLS-tunnelointiin mahdollistaa yli viiden vuoden käytön yksillä paristoilla, jotka ovat vaihdettavissa.

Laite toimii itsenäisesti ja langattomasti eikä vaadi huoltoa. Se lähettää pinnanmittaustiedot Jaete-pilveen 4G-NB-IoT-tai LoRa-verkon kautta.

Laite on suunniteltu ja koottu Suomessa.

Tekniset tiedot Jaete-anturista

Pilven kautta hoituvat anturipäivitykset
ja datan siirto

Hyvässä pilvessä on monta ominaisuutta:

  • Energiatehokas: pilven kautta määritellään näytteiden mittausmäärä, lähetysrytmi ja ajastus.
  • Intuitiivinen: helppokäyttöiset netti- ja mobiiliversiot mahdollistavat massakonfiguraatiot ja pävitykset anturilaitteille.
  • Modulaarinen: saumaton kaksisuuntainen integraatio datan siirtoon mihin tahansa muuhun pilvijärjestelmään API-rajapintojen avulla.
  • Pilven kautta voi asettaa raja-arvoja ja hälytyksiä, jotka lähetetään tekstiviestitse tai sähköpostilla.
Wastebook cloud view of Oulu
Jaete IoT app in a mobile phone

Tyhjennyspyyntö mobiilisovelluksella
ja jätetiedot suoraan kännykkään

Jäteastian tyhjennys napin painalluksella

Erityisesti omakotitaloasukkaille älykkäämpää jätehuoltoa tarjoaa Smart Waste Bin -mobiilisovellus. Sillä voi tilata jäteastian tyhjennyksen, kun astia on täynnä tai sen haluaa tyhjentää ennen lomia tai juhlia.

Sovellus on ilmainen ja ladattavissa AppStoresta ja Google Play -kaupasta.

Seuraa jäteastian tietoja kätevästi kännykällä

Jaete IoT -mobiilisovelluksella voi seurata jäteastioiden täyttymistä ja jätekertymiä kätevästi kännykällä. Sovellus näyttää täyttöasteen vuorokausikohtaisen keskiarvon ja lämpötilan.

Sovellus on ilmainen ja ladattavissa AppStoresta ja Google Play -kaupasta.

Mobile app store badges
Cloud data graphs

Dataa optimointiin ja
päätöksenteon pohjaksi

Mikä on oikea määrä jäteastioita? Montako astiaa per jätejae olisi paras ratkaisu? Järkevää päätöksentekoa ei tehdä mutun vaan datan ja tiedon perusteella.

Wastebookin anturit tuottavat jatkuvasti jätedataa, joita voidaan hyödyntää tehokkaimmin, kun jätehuollon ERP ja reittioptimointi yhdistetään API-rajapinnan kautta Wastebookin pilveen. Silloin tieto tyhjennettävästä astiasta nousee suoraan kuljettajalle: jäteastia tyhjennetään, kun on tarvis.

Wastebookin tuottaman datan avulla voidaan optimoida astiatyypit ja niiden määrät. Jätedata kertoo trendeistä ja kierrätysasteesta ja siitä koostettua jäteraporttia voidaan myös hyödyntää vastuullisuusviestinnässä asiakkaille ja sidosryhmille.